Liesmortel 46 | 5435 XJ | Sint Agatha|info@copadelagatha.nl

‘Ik hoop dat wij voor een verrassing kunnen zorgen’

NEC Nijmegen neemt dit weekend voor de vierde keer deel aan de Copa del Agatha. Daarmee evenaren de Nijmegenaren het aantal (record)deelnames van Feyenoord Rotterdam en Cerezo Osaka. Anders dan die twee ploegen, haalde NEC echter nog nooit de eindstrijd in Sint Agatha. Wordt viermaal scheepsrecht? “Ik hoop dat wij voor een verrassing kunnen zorgen”, aldus trainer Roger Meijer van NEC/TOP Oss onder 19 jaar.

“Het toernooi is voor ons een prachtige kans om ons te meten met andere topploegen”, vervolgt de oefenmeester uit Doetinchem, die begint aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij de A-jeugd van NEC. “Verschillende speelstijlen, andere culturen. Daarnaast is vorig jaar mij de strakke organisatie opgevallen. Alles is goed geregeld en ik heb ik het idee alsof ik al jaren op dit toernooi kom.”

‘Veel strijd’

Meijer treft met zijn ploeg Paris Saint-Germain en Leicester City in de groepsfase. “We gaan voor een plek bij de eerste vier”, zegt Meijer, die aangeeft het lastig te vinden om bepaalde verwachtingen uit te spreken. “Dat komt omdat we afgelopen week pas zijn begonnen met onze voorbereiding. Wat je sowieso van ons team mag verwachten is dat ze net als vorig jaar heel veel strijd aan de dag leggen. Dit wordt gekoppeld aan een aantal talentvolle spelers en een hecht collectief.”

‘Mooie uitdaging’

Meijer, die in het verleden negen seizoenen speelde voor De Graafschap, kijkt uit naar de Copa del Agatha. “Dit toernooi draagt zeker bij tot ontwikkeling van jeugdspelers. Andere systemen, spelen om de prijzen, het beste uit jezelf halen. Het is goed om spelers op deze manier uit te dagen.”

De U19-junioren van het formeel geheten NEC/TOP Oss (de Nijmegenaren werken met de jeugdafdeling samen met de buren uit Oss, red.) kwalificeerden zich de afgelopen twee seizoenen knap voor de ‘kampioenspoule’ van de Eredivisie. “Onze ambitie is opnieuw om als team bij de eerste acht te eindigen”, vertelt Meijer. “Daarnaast is natuurlijk heel belangrijk dat er weer een aantal jongens gaan doorstromen naar de selectie.”

2018-07-27T10:26:06+00:00juli 27th, 2018|