Liesmortel 46 | 5435 XJ | Sint Agatha|info@copadelagatha.nl

Bestuur Copa del Agatha treedt na tien jaar af

Werkgroep buigt zich over nieuwe opzet voor jeugdtoernooi

Bestuur Copa del Agatha treedt na tien jaar af

SINT AGATHA | Het voltallige bestuur van de Copa del Agatha treedt na tien edities terug. Het driekoppige bestuur – bestaande uit Bob Thomassen (toernooivoorzitter), Martijn Schwillens (secretaris) en Arno Janssen (penningmeester) – is van mening dat een frisse wind nodig is om het jeugdtoernooi door te ontwikkelen. Een werkgroep zal zich de komende weken buigen over een opzet voor 2019 en de jaren erna.

“De huidige opzet van het toernooi is interessant gebleken voor vele topteams om deel te nemen, maar helaas moeten we de conclusie trekken dat het publiek in de regio Cuijk topvoetbal in Sint Agatha niet heeft omarmd”, kijkt toernooivoorzitter terug op de afgelopen tien jaar. “Dankzij een professionele organisatie verloopt het toernooi eigenlijk al sinds de eerste editie 2009 nagenoeg vlekkeloos. Ook krijgen we telkens complimenten van de deelnemende teams. Helaas viel tijdens de afgelopen editie, ondanks enkele grote namen, de publieke belangstelling tegen. Ook de jaren ervoor hebben we maar zelden kunnen rekenen op een grote opkomst van bezoekers. Een werkgroep buigt zich de komende weken over een nieuwe opzet voor deze mooie voetbaltraditie. Daarbij zullen alle aspecten van het toernooi opnieuw tegen het licht worden gehouden.”

‘Enthousiasme groot’

Het bestuur van de Copa del Agatha treedt per 1 oktober officieel af en draagt alle bruikbare informatie over aan de werkgroep die bestaat uit huidige leden van de organisatie. Ook sluit het bestuur nog aan bij een brainstormsessie die deze werkgroep gaat organiseren. Thomassen: “Wij willen benadrukken dat binnen de organisatie het enthousiasme nog steeds groot is en kijken uit naar de plannen die de werkgroep later dit jaar gaat presenteren voor een nieuwe toernooi-editie in 2019 en hopelijk nog vele jaren daarna. Voor meer informatie over de toekomstige plannen verwijzen wij naar onze website www.copadelagatha.nl en sociale media.”

 

2018-09-04T21:35:06+00:00september 4th, 2018|